8-31 Αυγούστου 2018 κλείνουμε για διακοπές!
Προγραμματίστε έγκαιρα τις αγορές σας! Η Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 είναι η τελευταία μέρα που αποστέλλονται παραγγελίες.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!
για κάθε
εγγραφή
10 %
έκπτωση

Γραφτείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας και κερδίστε άμεσα έκπτωση 10% στην αγορά σας
Γραφτείτε τώρα

Αρχική arrow Άρθρα arrow Έλαιο καρύδας, αργκάν, καριτέ, jojoba, τα φυσικά ενυδατικά έλαια του Χειμώνα

Έλαιο καρύδας, αργκάν, καριτέ, jojoba, τα φυσικά ενυδατικά έλαια του Χειμώνα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και το μοναδικό που βρίσκεται ανάμεσα σ' εμάς και τα στοιχεία της φύσης. Λόγω του φορτωμένου έργου του το δέρμα μας είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά χρειάζεται επιπλέον φροντίδα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, όπως το κρύο, οι ξηροί χειμερινοί μήνες.

Ευτυχώς, η φύση μας παρέχει με μια ποικιλία φυσικών ενυδατικών για το δέρμα τον χειμώνα κι όπου αυτά δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμα μπορούν να βρεθούν σε πολλά φυσικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Φυσικά έλαια για την επιδερμίδα τον χειμώνα

Τα φυσικά έλαια είναι μια ιδανική λύση για τα προβλήματα της επιδερμίδας τον χειμώνα. Δεν παρέχουν μόνο ενυδάτωση, αλλά και αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν ν' αναδομήσουν το κατεστραμμένο δέρμα και συμβάλλουν στην πρόληψη περαιτέρω βλάβης. Μερικά απ' αυτά περιέχουν:

• Το έλαιο καρύδας είναι μάλλον το πιο γνωστό φυσικό έλαιο περιποίησης του δέρματος.  Είναι ενυδατικό περιέχει βιταμίνη Ε και ένα μόριο που ονομάζεται σκουαλένιο, του οποίου η χημική σύσταση μοιάζει μ' εκείνη του σμήγματος της επιδερμίδας (ένα φυσικό κερί που ευθύνεται για το αδιάβροχο δέρμα). Ο κύριος λόγος για την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα είναι η έλλειψη σμήγματος. Λόγω της ομοιότητάς του με το σμήγμα το σκουαλένιο απορροφάται εύκολα απ' το δέρμα κάνοντάς το ιδανικό ενυδατικό.
• Το βούτυρο καριτέ είναι παχύ, κρεμώδες έλαιο που προέρχεται από τη  Δυτική Αφρική. Επειδή σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα, μπορεί να είναι ιδανική επιλογή για τους σκιέρ κι άλλους που απολαμβάνουν υπαίθριες χειμερινές δραστηριότητες. Και οι φυσιοθεραπευτές συχνά συστήνουν το βούτυρο καριτέ για την ιδιότητά του να βοηθάει στην επούλωση του ουλώδους ιστού που παράγεται απ' τις ραγάδες και την υπερχρώση.
• Το αργανέλαιο είναι μυστικό ομορφιάς των γυναικών στο Μαρόκο εδώ κι αιώνες. Εκχυλίζεται απ' τους καρπούς που βρίσκονται στο δέντρο Αργκάν που αναπτύσσεται φυσικά μόνο στο Μαρόκο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το επιστημονικό μυστικό πίσω απ' αυτό το μυστικό ομορφιάς είναι η αφθονία των θρεπτικών συστατικών κι αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο αργανέλαιο. Αν δεν σας αρέσουν τα βαριά φυσικά ενυδατικά θα λατρέψετε την ελαφριά σύνθεση του αργανέλαιου.
• Ο jojoba είναι ένας αδιευκρίνιστος εξωτερικά άγριος θάμνος που αναπτύσσεται στην έρημο Σόνοραν του Μεξικού και στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αντί να παράγει φυτικά έλαια παράγει έναν εστέρα κεριού που μοιάζει με το σμήγμα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται για αιώνες από τους ντόπιους Αμερικανούς για τη συμβολή του στην επούλωση πληγών και ελκών, το λάδι Jojoba περιέχει και αντιβακτηριακές ιδιότητες και υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Διαβάστε περισσότερα:

http://totalbeauty.gr/index.php/soma/item/448-fysika-enydatika

100% φυσικά και βιολογικά φυτικά έλαια βάσης θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ακολουθείστε μας στο Facebook Ladygreen στο Twitter RSS Εγγραφείτε στο newsletter

Τα προϊόντα μας ανά εταιρεία

συμπληρώματα διατροφής

υγεία-ευεξία-τόνωση-αδυνάτισμα

δημοφιλή προϊόντα

Προτεινόμενα προϊόντα

Online χρήστες

Έχουμε 97 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.