για κάθε
εγγραφή
10 %
έκπτωση

Γραφτείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας και κερδίστε άμεσα έκπτωση 10% στην αγορά σας
Γραφτείτε τώρα

Αρχική arrow Άρθρα arrow Γαριφαλέλαιο, αιθέρια έλαια λεβάντας και μέντας για αντιμετώπιση του πόνου χωρίς φάρμακα!

Γαριφαλέλαιο, αιθέρια έλαια λεβάντας και μέντας για αντιμετώπιση του πόνου χωρίς φάρμακα!

Αιθέριο έλαιο λεβάντας. Δρα ανακουφιστικά και καταπραϋντικά στον πόνο. Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο της λεβάντας αναμίξτε μερικές σταγόνες του σε ένα μαλακτικό φυτικό έλαιο και τρίψτε το μέρος που σας πονάει. Σύγχρονες έρευνες αποκάλυψαν ότι το αιθέριο έλαιο της λεβάντας επιδρά τις μεμβράνες των κυττάρων αυξάνοντας τον όγκο τους. Αυτό κλείνει τους διαύλους των ιόντων εμποδίζοντας ή αναστέλλοντας τη μετάδοση των σημάτων του πόνου, μέσω των νεύρων.

Γαριφαλέλαιο: Μια με δύο σταγόνες στα ούλα καταπραΰνει τον πόνο των δοντιών και των ούλων.

Το έλαιο της μέντας δρα επίσης λυτρωτικά στον πόνο. Μελέτες δείχνουν ότι μια εντριβή στους κροτάφους και το μέτωπο με έλαιο μέντας ανακουφίζει το ίδιο με μια δόση παρακεταμόλης!

Επίσης μια με δύο σταγόνες (το πολύ) αιθέριο έλαιο μέντας στους κροτάφους, μας δροσίζει και μας ανακουφίζει τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού,  από την υπερβολική ζέστη και μας χαρίζει έναν ευχάριστο ύπνο. Μια σταγόνα επίσης στους κροτάφους λίγο πριν κατεβείτε στο πολύβουο αστικό κέντρο κατά τους θερινούς μήνες,  σας κάνει να μην δυσφορείτε από τη ζέστη.

Άλλα αναλγητικά Αιθέρια Έλαια

Χαμομήλι, ευκάλυπτος, γεράνι, λεβάντα, μαντζουράνα, φλισκούνι, δεντρολίβανο

Μην ξεχνάτε όλα τα αιθέρια έλαια τα διαλύουμε σε ένα απλό φυτικό έλαιο βάσης- διαλύτη ώστε να  μην προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς.

Tα αιθέρια έλαια απορροφώνται μέσω της αναπνευστικής οδού ή από το δέρμα και περνούν στο κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα του οργανισμού μας. Στη συνέχεια, το κάθε αιθέριο έλαιο απελευθερώνει τις ιδιότητες του, επιδρώντας στα αντίστοιχα όργανα  του σώματος μας, τα οποία και ενισχύει τα εξισορροπεί ή και τα ανακουφίζει, όταν αυτά πάσχουν.

Αναλγητικό αφέψημα που διώχνει μακριά τον πόνο!

Αν πονάτε και θέλετε να ανακουφιστείτε με κάτι δραστικό, το παρακάτω αφέψημα θα σας ανακουφίσει και θα σας γλυτώσει από οδυνηρές περιπέτειες. Αν δεν έχετε καιρό για να φτιάξετε το αφέψημα προσπαθήστε με κάποιον τρόπο να πάρετε κουρκουμά. Ο κουρκουμάς θεωρείτε η φυσική κορτιζόνη λόγω των αναστολέων COX-2 που περιέχει. Αναστολείς Cox-2 περιέχουν και τα φάρμακα που καταπολεμούν τον πόνο. Πασπαλίστε λοιπόν κουρκουμά στο φαγητό σας ή στο τσάι ή στο καφέ σας. Εάν είστε γυναίκες, έχετε  υπ όψιν σας αυτή τη πληροφορία και κατά τη διάρκεια των πόνων της γυναικείας περιόδου. Ευτυχώς κουρκουμά έχει και το πιο ταπεινό μάρκετ πλέον. Χώρια που καταπολεμάει και τον καρκίνο.