για κάθε
εγγραφή
10 %
έκπτωση

Γραφτείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας και κερδίστε άμεσα έκπτωση 10% στην αγορά σας
Γραφτείτε τώρα

Αρχική arrow Άρθρα arrow Αιθέριο έλαιο βανίλιας, το αφροδισιακό άρωμα της χαλάρωσης και της ευεξίας!

Αιθέριο έλαιο βανίλιας, το αφροδισιακό άρωμα της χαλάρωσης και της ευεξίας!

vanilla-essential

Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας είναι κάτι περισσότερο από ένα συστατικό σε αρτοσκευάσματα ή σε προϊόντα μπάνιου. Έχει επίσης αφροδισιακές ιδιότητες, προάγει την ηρεμία και πολλά άλλα εκπληκτικά οφέλη που ποτέ δεν θα σκεφτήκατε. Ας τα γνωρίσουμε!

1. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Η οξείδωση είναι η πρωταρχική αιτία πολλών ασθενειών. Η οξείδωση παράγει ελεύθερες ρίζες που είναι πολύ επιβλαβείς για τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Ο σχηματισμός ελεύθερων ριζών μπορεί να προκαλέσει μετάλλαξη DNA σε υγιή κύτταρα, εξασθενίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βλάπτοντας την όραση και την ακοή, επιδεινώνοντας την ψυχική σταθερότητα και κάνοντας το σώμα πιο ευάλωτο σε ασθένειες.

Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εξουδετερώνουν αυτές τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύουν το σώμα από τη φθορά και ενισχύουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στις λοιμώξεις. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματος σε κυτταρικό επίπεδο. συμβάλλοντας έτσι στην αντιστάθμιση πιθανών καρκινικών αλλαγών πριν εμφανιστούν.


2. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση

Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας μπορεί να "γλυκάνει" μια δύσκολη ιδιοσυγκρασία με την υπέροχη γεύση και το άρωμά του. Όπως και η πλειοψηφία των αιθέριων ελαίων, η βανίλια μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, μέσω της εισπνοής των αρωματικών συστατικών της. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο βανίλιας για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, του άγχους και του στρες από τον 17ο αιώνα.

Σύμφωνα με σχετικές επιστημονικές  μελέτες, τα θετικά αποτελέσματα του αιθέριου ελαίου της βανίλιας οφείλονται στην βανιλίνη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε επίσης στην Indian Journal of Pharmacology σημείωσε ότι είναι τόσο αποτελεσματική όσο η φλουοξετίνη για τη θεραπεία της κατάθλιψης και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Και φυσικά χωρίς τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση των φαρμάκων, καθιστώντας την μια ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική λύση για τα άτομα που προτιμούν μια πιο φυσική θεραπεία.


3. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας βοηθά τον ύπνο

Η αϋπνία και το άγχος συμβαδίζουν και επιφέρουν ταχεία επιδείνωση της υγείας σας. Ευτυχώς, το αιθέριο έλαιο βανίλιας μπορεί να γαληνέψει το μυαλό και το σώμα με αμέτρητους τρόπους. Ανακουφίζει από τη φλεγμονή, αποτρέπει την υπερκινητικότητα και μειώνει την αρτηριακή πίεση για να μπορείτε να χαλαρώσετε. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας είναι ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό έλαιο. Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας στο μαξιλάρι σας, είναι όλα όσα χρειάζεστε για έναν καλό ύπνο.


4. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Τα χαλαρωτικά αποτελέσματα του αιθέριου ελαίου βανίλιας μειώνουν φυσικά την αρτηριακή πίεση, καθώς καταπραΰνουν μυαλό και σώμα. Η αρτηριακή πίεση επιδεινώνεται σημαντικά από την πίεση. Ως εκ τούτου, η εξάλειψη του στρες μέσω της χαλάρωσης μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, το αιθέριο έλαια της βανίλιας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν την οξειδωτική βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία.


5. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Σχεδόν κάθε κατάσταση υγείας προέρχεται από φλεγμονή. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας είναι άφθονο στα αντιοξειδωτικά που ελαχιστοποιούν τις βλάβες, οι οποίες προκαλούνται από τη φλεγμονή. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο βανίλιας μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη φλεγμονή. Το αιθέριο έλαιο βανίλιας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τις φλεγμονώδεις αρθρώσεις.


6. Ενισχύει τη Libido και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Σεξουαλικών διαταραχών

Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας μαζί με τις σωστές διατροφικές πρακτικές και τις πρακτικές του τρόπου ζωής μπορεί να ωφελήσει σε περιπτώσεις σεξουαλικών διαταραχών. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή οιστρογόνων είναι συχνά η κύρια αιτία της ανικανότητας, της ψυχρότητας και της απώλειας της λίμπιντο. Το αιθέριο έλαιο βανίλιας συμβάλλει στην τόνωση αυτών των ορμονών, ανακουφίζοντας αυτά τα  προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στη διαδικασία βελτίωσης της γενετήσιας ορμής.


7. Αντιμετωπίζει προβλήματα εμμήνου ρύσεως

H ορμονική ανισορροπία είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που προκαλεί τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, όπως δυσμηνόρροια, κόπωση, μεταβολές της διάθεσης και ευαισθησία του μαστού. Το αιθέριο έλαιο βανίλιας δεν είναι εμμηναγωγό, αλλά αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που με τη σειρά του προάγει την τακτική εμμηνόρροια και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Επίσης, αποτρέπει την υπερευαισθησία, έτσι ώστε το μυαλό και το σώμα μας να χαλαρώνουνι, ενώ τα συμπτώματα ελαχιστοποιούνται.

8. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες

Μια σχετική επιστημονική  μελέτη, αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του αιθέριου ελαίου της βανίλιας για τη μείωση ορισμένων τύπων βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου και του σταφυλόκοκκου. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας περιέχει ευγενόλη και υδροξυβενζαλδεϋδη, 2 συστατικά της βανιλίνης, που συνιστούν τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του ελαίου. Το αιθέριο έλαιο της  βανίλιας αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και συμβάλλει στη σημαντική μείωση του βακτηριακού φορτίου και των πιθανών επιμολύνσεων. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας από τους κύριους λόγους που το αιθέριο έλαιο της βανίλιας βρίσκεται σε όλο και περισσότερα καλλυντικά, με το ευχάριστο άρωμά του να είναι ένας επιπλέον λόγος.

9. Έχει αντιπυρετικές ιδιότητες

Ο πυρετός είναι συνήθως σύμπτωμα μιας λοίμωξης. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας περιέχει ευγενόλη και βινιλλίνη υδροξυβενζαλδεΰδη, η οποία καταπολεμά τη λοίμωξη που προκαλεί πυρετό. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας μειώνει επίσης τη φλεγμονή που προκαλείται από τον πυρετό. Οι χαλαρωτικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες είναι επίσης αποτελεσματικές στη θεραπεία του πυρετού, αλλά και την αποβολή της θερμότητας από το σώμα.


10. Βοηθά στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη

Τα επιδόρπια υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως το κέικ και το παγωτό, συχνά συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και η βανίλια χρησιμοποιείται συχνά για την προετοιμασία αυτών των απολαύσεων. Ωστόσο, η εισπνοή του ζεστού, γλυκού αρώματος του αιθέριου ελαίου της βανίλιας μπορεί να καταπνίξει τις επιθυμίες σας για γλυκά επιδόρπια. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ειδικά όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ή προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το σακχαρώδη διαβήτη σας.


11. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης

Πρώτα απ' όλα, το αιθέριο έλαιο της βανίλιας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους βλάπτουν το κυτταρικό DNA. Οι ελεύθερες ρίζες σε υψηλές συγκεντρώσεις παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου, αλλά τα αντιοξειδωτικά εξαλείφουν τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα και αντιστρέφουν τα αποτελέσματά τους.

Στην πραγματικότητα, το αιθέριο έλαιο βανίλιας περιλαμβάνει 200 χημικές ενώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τις αντιοξειδωτικές και αντι-καρκινογόνες ιδιότητες του.

Άλλη μελέτη απέδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της βανίλιας έχει αντι-μεταλλαξιογόνο δράση, προλαμβάνοντας τη καρκινογένεση και μειώνοντας την επιθετικότητα των καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο της βανίλιας αναστέλλει τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες.

12. Ανακουφίζει από τον πονόδοντο

Μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο, μπορείτε να τρίψετε το αιθέριο έλαιο βανίλιας για να ανακουφίσετε τον πονόδοντο. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας περιέχει μια μικρή συγκέντρωση αλκοόλ που βοηθά στην ανακούφιση της πληγείσας περιοχής. Τα αποτελέσματά του όμως είναι βραχύβια,  επομένως μην το  θεωρείτε ως μια μόνιμη λύση.


13. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα μας, αντικατοπτρίζεται και στο δέρμα μας, Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας περιέχει ένα πλήθος αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη διατήρηση ενός χαμηλού επιπέδου ελεύθερων ριζών και μπορεί να μετριάσει τις βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες. Ομοίως, το αιθέριο έλαιο βανίλιας προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, προκειμένου να διατηρήσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας.


Συμπέρασμα

Το αιθέριο έλαιο βανίλιας έχει περισσότερο να προσφέρει από το ζεστό και δελεαστικό άρωμά του. Η αντιοξειδωτική ιδιότητα του αιθέριου ελαίου της βανίλιας μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Ήδη από τον 16ο αιώνα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ι αιθέριο έλαιο της βανίλιας ως αντίδοτο σε πολλές ασθένειες.


Αναζητείστε το αιθέριο έλαιο βανίλιας "Όλυμπος" στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα


Ακολουθείστε μας στο Facebook Ladygreen στο Twitter RSS Εγγραφείτε στο newsletter

Τα προϊόντα μας ανά εταιρεία

συμπληρώματα διατροφής

υγεία-ευεξία-τόνωση-αδυνάτισμα

δημοφιλή προϊόντα

Προτεινόμενα προϊόντα

Online χρήστες

Έχουμε 24 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.