για κάθε
εγγραφή
10 %
έκπτωση

Γραφτείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας και κερδίστε άμεσα έκπτωση 10% στην αγορά σας
Γραφτείτε τώρα

Αρχική arrow Άρθρα arrow Μαστίχα Χίου, μια φυσική θεραπεία για στομαχικές διαταραχές και τη στοματική υγιεινή.

Μαστίχα Χίου, μια φυσική θεραπεία για στομαχικές διαταραχές και τη στοματική υγιεινή.

mastic

Στο Ανατολικό Αιγαίο, στο σταυροδρόμι Ανατολής - Δύσης, στο νησί της Χίου, η μαστίχα, ένα προϊόν - μύθος, φυτεύεται από την αρχαιότητα, συνδέεται με τις παραδόσεις, τα ιστορικά γεγονότα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές , ενώ συνδέεται με την κουλτούρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Και συνεχίζει μέχρι σήμερα, πιο ισχυρή από ποτέ, χάρη στις επιστημονικά αποδεδειγμένες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της.

Η μαστίχα της Χίου είναι το όνομα ρητίνης που παράγεται από το μαστιχόδεντρο (Pistacia Lentiscus var Chia). Είναι μια φυσική, αρωματική ρητίνη και το σχήμα της μοιάζει με δάκρυ,

Η τεχνογνωσία της καλλιέργειας της Μαστίχας συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Από την αρχαιότητα η μαστίχα της Χίου είναι γνωστή για τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες.
Σήμερα αποδεικνύεται σταδιακά από την επιστημονική κοινότητα ότι η φυσική μαστίχα της Χίου είναι προικισμένη με μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που έχει ιστορικά καταγραφεί στο παρελθόν.

Τα επιστημονικά στοιχεία επιβεβαίωσαν την ευεργετική δράση της μαστίχας κατά των διαταραχών του πεπτικού συστήματος, τη συμβολή της στην στοματική υγιεινή, τη σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί έναν φυσικό αντιοξειδωτικό παράγοντα. Επιπλέον, η μαστίχα της Χίου συμβάλλει στην επούλωση των πληγών και στην αναγέννηση του δέρματος.

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει την αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου της μαστίχας Χίου.

Μαστίχα Χίου για την στοματική υγιεινή.
Πολυάριθμες επιστημονικές και κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν τη δράση της μαστίχας στη μείωση του σχηματισμού μικροβιακών πλακών και στην εξάλειψη της ανάπτυξης βακτηρίων μέσα στην στοματική κοιλότητα.

Η δράση της Mαστίχας Χίου για τη θεραπεία ασθενειών του πεπτικού συστήματος.
Από την αρχαιότητα, ήταν γνωστό ότι η μαστίχα της Χίου είχε ισχυρή θετική επίδραση στις στομαχικές διαταραχές, π.χ. ανακούφιση από γαστρεντερικές διαταραχές, δυσπεψία, γαστραλγία (πόνος στο στομάχι), πεπτικά έλκη κ.λπ.
Στην εποχή μας, επιστημονικές, εργαστηριακές αλλά και κλινικές μελέτες επιβεβαίωσαν την προαναφερθείσα σημαντική δράση της μαστίχας της Χίου.

Η Μαστίχα Χίου για την επούλωση πληγών και την αναγέννηση του δέρματος.
Σχετικές δημοσιεύσεις έχουν αποκαλύψει ότι η μαστίχα παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιότητες επούλωσης τραυμάτων, ενώ παράλληλα δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στο δέρμα (όπως δερματίτιδα, αποχρωματισμός του δέρματος κ.λπ.), όπως κάνουν άλλα κοινά προϊόντα επούλωσης.

Ακολουθείστε μας στο Facebook Ladygreen στο Twitter RSS Εγγραφείτε στο newsletter

Τα προϊόντα μας ανά εταιρεία

συμπληρώματα διατροφής

υγεία-ευεξία-τόνωση-αδυνάτισμα

δημοφιλή προϊόντα

Προτεινόμενα προϊόντα

Online χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2024 Elxis.org. All rights reserved.