για κάθε
εγγραφή
10 %
έκπτωση

Γραφτείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας και κερδίστε άμεσα έκπτωση 10% στην αγορά σας
Γραφτείτε τώρα

Αρχική arrow Άρθρα arrow Τα απίστευτα οφέλη που έχει το έλαιο του μαύρου κύμινου για την υγεία και την ομορφιά!

Τα απίστευτα οφέλη που έχει το έλαιο του μαύρου κύμινου για την υγεία και την ομορφιά!

kimino-oil

Τα οφέλη από το έλαιο μαύρο κύμινο είναι πάρα πολλά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η μείωση της φλεγμονής, η ενίσχυση της υγείας του δέρματος, η μείωση του σακχάρου στο αίμα, η απώλεια βάρους, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων,η βελτιστοποίηση του αναπνευστικού συστήματος καθώς και η πρόληψη της τριχόπτωσης.

Υπάρχουν όμως και κάποιες σημαντικές παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζετε, όπως η μείωση της πίεσης του αίματος σε μεγάλο βαθμό, η περιπλοκές της εγκυμοσύνης, η φλεγμονή του δέρματος και κάποιες αλλεργικές παρενέργειες που επηρεάζουν το γαστρεντερικό σύστημα. Για αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να χρησιμοποιήσετε αυτό το έλαιο υπεύθυνα, ώστε να είστε σε θέση να αποφύγετε κάθε πιθανή παρενέργεια και για να απολαύσετε το αξιοσημείωτο εύρος των οφελειών του στην υγεία και την ομορφιά.

Το έλαιο του μαύρου κύμινου προέρχεται από το φυτό Nigella sativa. Αυτό το φυτό παράγει τους γνωστούς μας μικρούς μαύρους σπόρους που μπορούν να πιεστούν για να εξαγάγουν το πολύτιμο λάδι, που χρησιμοποιείται στην μαγειρική αλλά και στην ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο.

Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ισχυρά διαθέσιμα έλαια γαι την υγεία. Τα ισχυρά αποτελέσματα αυτού του ελαίου οφείλονται στα πολυάριθμα λιπαρά οξέα του, όπως τα παλμιτικά, στεατικά, ελαϊκά, λινολεϊκά και μυριστικά οξέα, τα διάφορα μέταλλα, βιταμίνες, και αντιοξειδωτικά.

Τα οφέλη από το έλαιο του μαύρου κύμινου:

Το έλαιο του μαύρου κύμινου χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα, αλλεργίες, άσθμα, ψωρίαση, ακμή, έκζεμα, διαβήτη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, βήχας, κρυολόγημα,  γρίπη, υψηλή αρτηριακή πίεση, τριχόπτωση, παχυσαρκία, γαστρεντερικά προβλήματα και προβλήματα με το στομάχι, καθώς και από εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρκίνου.

Εάν υποφέρετε από δυσπεψία, φούσκωμα, μετεωρισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με το στομάχι, το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον θεωρείται ότι βοηθά την ομαλή πέψη, τη δυσκοιλιότητα, την εξάλειψη των παρασίτων, ενώ μειώνει ακόμα και τις πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου.

1. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να αποτρέψει το έλαιο του μαύρου κύμινου. Τα πολυάριθμα αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά σε αυτό το λάδι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δραστηριότητας των ελεύθερων ριζών σε όλο το σώμα. Ειδικότερα, το δραστικό συστατικό θυμοκινόνη έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, καθώς παρουσιάζει ένα σημαντικό αποτέλεσμα κατά του σχηματισμού όγκων και εξάπλωσης καρκινικών κυττάρων.

2. Μειώνει τις φλεγμονές.

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που περιέχει το έλαιο του μαύρου κύμινου συνδέονται άμεσα την καταπράϋνση του πόνου των αρθρώσεων και τη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Οι  ασθενείς που πάσχουν από αρθριτικά, καθώς και όσοι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και ενοχλήσεις στο στομάχι, μπορούν να επωφεληθούν από τη  χρήση αυτού του ελαίου.

3. Βοηθά το άσθμα.

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος με τακτική χρήση ή εισπνοή αυτού του ελαίου. Χρησιμοποιώντας λίγες  σταγόνες στη μύτη  μπορείτε να μειώσετε τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των συμπτωμάτων του άσθματος.


4. Αποτρέπει τις αλλεργίες.

Σε  άτομα που δεν πάσχουν από άσθμα, οι ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τις αλλεργίες. Με άλλα λόγια, η τακτική χρήση αυτού του ελαίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αλλεργικών αντιδράσεων, όπως η φλεγμονή του δέρματος, η κνίδωση, το εξάνθημα, οι στομαχικές ενοχλήσεις, και άλλες συνήθεις αλλεργικές αντιδράσεις.

5. Φρονίζει το δέρμα.

Τα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το λάδι μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του δέρματος με πολλούς τρόπους. Ενυδατώνει το δέρμα παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας που κλειδώνει την υγρασία, εξαλείφει τις βακτηριακές λοιμώξεις, διεγείρει την ανάπτυξη νέων υγιών κυττάρων και μειώνει ακόμη και την εμφάνιση ρυτίδων και  κηλίδων.

6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα αντιβακτηριακά αποτελέσματα του κύμινου είναι πολύ γνωστά. Συγκεκριμένα, αυτό το έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη σοβαρών λοιμώξεων και πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων. Η μοναδική ικανότητα να προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς να αυξάνει τις επιθέσεις του συστήματος στο σώμα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, καθιστώντας την πολύ ενδιαφέρουσα σε άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις.

7. Προλαμβάνει τον διαβήτη.

Έρευνες έδειξαν ότι το έλαιο του μαύρου κύμινου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τόσο του διαβήτη τύπου Α όσο και του τύπου Β. Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του παγκρέατος και ακόμη και να αναγεννήσει τα  κύτταρα που χάνονται με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη. Αυτό το έλαιο είναι πολύ καλό για τους διαβητικούς ασθενείς, καθώς μπορεί να ρυθμίσει σε κανονικό επίπεδα τη γλυκόζη και την ινσουλίνη στο αίμα.


8. Μειώνει την Υπέρταση

Η παρουσία λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα ελαϊκών, λινολεϊκών, μυριστικών και παλμιτικών οξέων, μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν συνέπαια την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

9. Φροντίζει τα μαλλιά.

Για χιλιάδες χρόνια, το έλαιο του μαύρου κύμινου χρησιμοποιήθηκε στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και τη βελτίωση της ξηροδερμίας. Μπορεί να μαλακώσει στο τριχωτό της κεφαλής, να αναμιχθεί με σαμπουάν ή απλά να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να ενισχύσει τα συνολικά επίπεδα αντιοξειδωτικών και θρεπτικών ουσιών. Η τοπική εφαρμογή είναι καλύτερη για την πρόληψη της πιτυρίδας και άλλων δερματικών λοιμώξεων, λόγω των ενυδατικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του ελαίου.

10. Αποτρέπει την παχυσαρκία, διεγείρει τον μεταβολισμό.

Με την προσθήκη των λινολεϊκών και  ελαϊκών οξέων, που περιέχει το έλαιο αυτό, μπορούμε να διεγείρουμε το μεταβολισμό και να μειώσουμε την απόθεση του λίπους στο σώμα.

Παρενέργειες από τη χρήση του ελαίου μαύρου κύμινου.

Εγκυμοσύνη - Μια από τις παρενέργειες του ελαίου είναι η ικανότητά του να διεγείρει τη μήτρα, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τις έγκυες γυναίκες. Για αυτό και δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πίεση αίματος - Οι ιδιότητες μείωσης της αρτηριακής πίεσης του ελαίου μπορούν να είναι πολύ επωφελείς για την υγεία της καρδιάς, εκτός εάν παίρνετε ήδη φάρμακα για υπέρταση. Εάν πάσχετε από καρδιακές παθήσεις, είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να πάρετε αυτό το έλαιο.
Αλλεργικές αντιδράσεις - Οι αλλεργίες στο κύμινο ή το κόλιανδρο δεν είναι ασυνήθιστες, επομένως η χρήση αυτού του ελαίου σε άτομα αλλεργικά σε  φυτά αυτά ή με πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κνησμό στο δέρμα, ερυθρότητα ή οίδημα, σε γλώσσα, ούλα, λαιμό και πρόσωπο. Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, διακόψτε αμέσως τη χρήση και αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Στομαχικές διαταραχές - Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα ισχυρά έλαια, η εσωτερική χρήση μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και να προκαλέσει ναυτία, έμετο, φούσκωμα, κράμπες και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Ενώ δεν είναι συνήθως κάτι σοβαρό, εάν αντιμετωπίσετε αυτές τις παρενέργειες, είναι  προτιμότερο να αναζητήσετε άλλα θεραπευτικά έλαια για τις φυσικές σας θεραπείες.

Βρείτε το λάδι μαύρου κύμινου "Όλυμπος" στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Ακολουθείστε μας στο Facebook Ladygreen στο Twitter RSS Εγγραφείτε στο newsletter

Τα προϊόντα μας ανά εταιρεία

συμπληρώματα διατροφής

υγεία-ευεξία-τόνωση-αδυνάτισμα

δημοφιλή προϊόντα

Προτεινόμενα προϊόντα

Online χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.